Programımız uluslararası ve disiplinler-arası bir yapıda oluşturulmuştur. Başarılı öğrenciler program sonunda hem İTÜ sertifikası hem de WCTRS tarafından verilen ve uluslararası saygınlığı olan bir sertifika alacaklardır. WCTRS dünyanın bütün gelişmişlik düzeylerindeki ülkelerinden ticaret, lojistik ve ulaştırma alanlarında bulunan 1500’den fazla araştırmacı ve uzmanı bir araya getiren alanındaki en büyük uluslararası ağdır. İTÜ - WCTRS DL Yönetimi Uluslararası Sertifika Programı yeryüzüne dağılmış akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirme amacıyla ulaştırma ve lojistik alanında gerçek zamanlı uzaktan eğitim veren ilk yüksek lisans programı olarak, alanına uygulama teknikleri, içerik ve öğretim kapsamı açısından yeni bir soluk getirmektedir.
Programın farklılığı yenilikçi yapısı ve içeriği kadar, program ortağı kurumların yetkinlikleri üzerinden de ortaya çıkmaktadır. İTÜ, 243 yıldır Türkiye’de bir yandan mühendislik ve teknoloji alanındaki araştırmalarını sürdürerek, diğer yandan Ar-Ge ve inovasyon üssü olarak dünya çapında projeler yürüterek mühendislik alanında yenileşme hareketlerinin öncülüğünü üstlenmiştir. Diğer ortak olan WCTRS ise dünyanın bütün gelişmişlik düzeylerindeki 83 ülkeden ticaret, lojistik ve ulaştırma alanlarında bulunan 1500’den fazla araştırmacı ve uzmanı bir araya getiren alanındaki en büyük uluslararası ağdır. Varlık sebebi ulaştırma ve lojistik alanında yapılan araştırmalara öncülük etmenin yanı sıra, sektör ve akademi arasında bir bağ oluşturarak sektöre teknoloji transferi sağlarken, akademik gelişimin sektör ihtiyaçları doğrultusunda olmasını sağlamaktır.
Bu programda yer alacak öğretim üyelerinin büyük bir kısmı lojistik alanda öncü kesitlerden gelmektedirler ve hem sektörel ve öğretim deneyimleri hem de dünya ekonomisinin bütüncül/derneşik karakterinin içinde yer alan kimlikleri ile Türkiye’yi bu alanda ciddi bir odak noktası durumuna getirmeleri olanağı bulunmaktadır. Programda özel sektörün katkısı yalnızca programın oluşturulma aşamalarında değil, programın yürütülmesinde de yoğunluklu olarak kullanılacaktır.
4.Sanayi Devrimi ile birlikte ortaya çıkan önemli bir olgu dünya ticaret modelinde kendini gösteren kaçınılmaz eğilimlerdir. Bunları şöyle özetleyebiliriz: (a) Teknolojik gelişme bilim ağırlıklı bir karakter kazanmaktadır. Bu da kendini dokuma ve çelik-yoğun gelir esnekliği düşük mallardan iktisadi büyümeye kaynaklık eden gelir esnekliği büyük yüksek-teknoloji ürünü mallara doğru bir kayma şeklinde gösteriyor. (b) Enerji kaynaklarında ‘Yeşil’e doğru bir kayma var. WCTRS DL dayandığı seçkin bilim adamı ağıyla yalnız Türkiye için değil, uluslararası alanda da farklılık yaratmaktadır.
Ayrıca, COVID-19 sonrası için WCTRS bir görev gücü oluşturmuş ve ciddi bir çalışmayı (Impacts of
COVID-19 on the transport sector and measures as well as recommendations of policies and future research:Analyses based on a world-wide expert survey /
COVID-19’un ulaştırma kesimine etkileri ve politika ve gelecekteki araştırma için öneriler: Bir Dünya çapında uzman anketine dayalı Analiz) başlatmış bulunmaktadır. UND bu çalışmanın bir özetini üyelerine Haziran ayı içerisinde duyurmuştur.